Girėnė Ščiukaitė, Saulius Jovaišas. Ieškai darbo?

Ščiukaitė G., Jovaišas S., (2011). Ieškai darbo? Specialistų patarimai, kaip susirasti darbą Lietuvoje. Vilnius: Alma littera, 238 p.

Vienas, du, trys…

Tiek sekundžių turime, ir kiti jau susidarys apie mus (tikėkime, kad gerą) įspūdį. Ne, čia ne grožinė literatūra, bet labai buvo smalsu, ką naujo galima papasakoti apie darbo paiešką. Kaip susirasti darbą, kurio paprasčiausiai nėra. Nėra norimo, trokštamo, įdomaus, perspektyvaus, atitinkančio sugebėjimus ir kvalifikaciją darbo. Bet skaitom knygą.

Struktūra įdomi, knyga parašyta dviejų žmonių, ekspertų, kiekvieno tekstas – skirtingos spalvos. Tai ją tikriausiai ir gelbėja, kiekvienas gali pasirinkti, kurio eksperto nuomonė arčiau širdies.

Pirkdama knygą tikėjausi patarimų, kaip profesionaliai atsakyti į darbdavio užduodamus klausimus pokalbio metu, bet apie tai ieškomos informacijos nelabai radau, daugiau visokios beletristikos, kaip nenusiminti, išlaikyti gerą nuotaiką, parašyti CV ir pan. Be to, daug visokių, bent jau man nereikalingų patarimų, kokiu formatu siųsti CV darbdaviui ir kaip ieškoti darbo skelbimų internete (ir kas dar šiais laikais nemoka naudotis Google paieška?).

Pora vietų buvo tokių neblogų, netgi juokingų, bet visa kita informacija žinoma, matyta, girdėta iki skausmo… bent jau man. Tiesa, iškritikuotas mano mėgstamas Europass gyvenimo aprašymas, autorės teigimu, jame sunku rasti informaciją (na čia dabar?). O daugiau viskas jau mūsų rankose.

Kaip yra prasitaręs klasikas: dalyvauti, dalyvauti ir dar kartą dalyvauti (psl. 108).

Ai, nieko naujo nesužinojau. Na, gal tik apie tris sekundes….

Įrašo “Girėnė Ščiukaitė, Saulius Jovaišas. Ieškai darbo?” komentarai: 5

  1. Na Europass ir man žiauriai nepatinka. Sudėtingas, negražus, perkrautas nereikalinga informacija. Ir dar vienodi visų CV. Uniforma kažkokia :).

  2. Hmm.. Dar jos nevarčiau, bet maniau pirkti šią knygą. Tik nebuvau tikra, ar verta. Dabar jau žinau 😉 Ačiū už sutaupytus pinigus! :))

  3. turejau galimybe dalyvautu Sauliaus paskaitose, jo perduota gyvenimiska patirtis mane suzavejo, kaip ir visus grupes dalyvius…jau rytoj uzeisiu jo knygos…- puikai suprantu ka jis norejo pasakyt…. 😉

  4. Skaičiau knygą. Ji nuostabi, visiems rekomenduoju. 🙂

Komentavimo galimybė išjungta.